Sistemul de monitorizare video pentru plajele din Mamaia si Constanta va putea fi accesat si vizualizat de turisti (si nu numai!) pe Internet.
Potrivit purtatorului de cuvant al Directiei Apelor Romane Dobrogea Litoral Constanta (DADL), Catalin Anton, orice turist care doreste sa vada plajele in timp real poate accesa pagina web a DADL - www.waterct.ro. Sistemul de monitorizare a plajelor de pe litoral reprezinta un sistem-pilot, care este implementat in acest an pe plaja Modern, din municipiul Constanta, unde se afla amplasata o camera video, iar alte trei se afla pe plajele din statiunea Mamaia. In cazul in care acest proiect-pilot isi va dovedi eficienta, din 2007 va fi extins pe intreg litoralul. Rolul sistemului este de a supraveghea in permanenta starea plajelor de pe litoral si de a verifica modul in care agentii economici care au inchiriat plajele isi respecta obligatiile contractuale privind curatenia pe plaje.

Noul sistem care are in vizor hotii de pe plaja si turistii care arunca gunoaiele pe jos costa bugetul public cateva miliarde de lei vechi. Inregistrarile sunt vizionate de angajatii Ministerului Mediului, politisti si jandarmi.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.