Si in apa, dar si pe marginea piscinei, o serie de pericole ii pindesc pe cei care vor sa se ascunda de canicula.

Ciupercile pielii, denumite micoze de catre medici, reprezinta principalul pericol care ii pindeste pe cei care se imbaiaza in apa din piscine.

Ele traiesc in special in apa mica, statuta si supraincalzita de la marginea bazinelor, unde si aglomeratia de oameni este mai mare. Cel mai adesea au de suferit talpa piciorului si tegumentele dintre degete. De asemenea, o alta ciuperca de piscina, care afecteaza insa trunchiul, este pitiriazis versicolor. Aceasta se manifesta prin pete mici roz, cafenii sau albicioase.

Daca apa prea calda reprezinta o importanta sursa de infectie, nici apa rece nu poate asigura lipsa totala a bacteriilor. Astfel, ea poate declansa alergii la substantele folosite pentru dezinfectie, persoanele respective vazind cum le apar pe piele mici pete rosii, insotite de o mincarime intensa. Cei care inoata pe sub apa se expun pericolului de a-si decolora parul din cauza clorului din piscina.

"Oricum, piscinele reprezinta un loc mai sigur pentru scaldat, deoarece prin constructia lor asigura un sistem de recirculare si de dezinfectare a apei superior celui din stranduri", este de parere Mihaela Leventer, medic dermatolog.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.