Organizatorii, invitatii si publicul editiei 2006 a Festivalului din Sighisoara au remarcat la unison ca el se apropie tot mai mult de normalitatea specificului medieval, enuntat de la inceputurile sale, dar destul de putin respectat in cei 14 ani de existenta. Asta poate si pentru ca, de trei ani, in paralel, la Targu Mures are loc Festivalul Peninsula, care "separa apele" si directioneaza publicul doritor de rock, dance si house departe de Sighisoara. In consecinta, batranul burg a scapat de spectacolul dezagreabil al tinerilor imbracati invariabil in negru, dormind beti sau drogati pe langa zidurile Cetatii. Iar turistii au subliniat atmosfera mult mai calma din acest an, poezia si farmecul unei epoci apuse reinviind cu decenta pe stradute si in piete.

O turista din Brasov, care vine de 12 ani la festival, afirma ca atmosfera e mai placuta decat in alti ani. "Nu e obligatoriu sa fie inghesuiala pe strazi, Cetatea e un monument pe care il poti admira fara sa existe discordante legate de secolul XXI, iar spectacolul strazii trebuie sa rezoneze cu atmosfera zidurilor", spus tanara, care se plimba intr-un superb costum de epoca.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.