Ministerul Sanatatii Publice (MSP) a anuntat duminica decesul a opt persoane si 800 de stari de lipiotimie, spasmofilie, hipertensiune si chiar come cauzate de consumul de alcool urmat de expunerea la soare din cauza conditiilor meteo nefavorabile
MSP recomanda varstnicilor, copiilor si bonavilor cu afectiuni cronice evitarea deplasarilor in spatiu liber si frecventarea locurilor aglomerate. MSP atrage atentia asupra folosirii mijoacelor de protectie necesare expunerii la soare si recomanda consumul a 2-4 litri de lichide pe zi si a alimentelor sarace in grasimi in zilele caniculare. Ministerul recomanda de asemenea evitarea excesului de cafea si consumul bauturilor alcoolice. Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a anuntat, joi, ca timp de inca o saptamana vremea din Romania va ramane caniculara, pana in data de 3 august temperaturile urmand sa ramana extrem de ridicate.

In urma anuntului, Eugen Nicolaescu, ministrul Sanatatii, a cerut continuarea colaborarii autoritatilor de sanatate publica cu cele locale din judetele avertizate si mentinerea punctelor medicale ce asigura asistenta populatiei. Judetele vizate sunt Arad, Bihor, Braila, Bucuresti, Buzau, Caras-Severin, Calarasi, Dolj, Galati, Giurgiu, Ialomita, Ilfov, Mehedinti, Olt, Satu Mare, Timis, Teleorman si Vrancea. Potrivit ANM, indicele temperatura-umiditate va atinge si chiar depasi frecvent, dupa-amiaza, in zonele de campie, indicele-conventie de 80 de unitati, iar temperatura aerului se va situa in jurul valorii de 35 de grade Celsius.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.