Din ce in ce mai multi romani isi cauta bunastarea (materiala si financiara) in tarile europene, unde se duc ca munceasca pe bani multi, suficienti pentru nevoile din Romania, dar cu pretul unei munci, uneori, inrobitoare si sub nivelul pregatirii lor profesionale. O statistica oficiala arata ca peste un milion de romani muncesc, la ora actuala, in strainatate, cele mai cautate tari raminind, in continuare, Italia si Spania, informeaza RomNET. Si din ce in ce mai multi romani se intorc cu depresii si alte boli psihice, pe care, nu intotdeauna, si le trateaza apelind la un medic specialist.

Directorul Spitalului de Psihiatrie "Sf. Pantelimon" din Braila, dr. Mariana Iosif, ne-a declarat ca, in ultimii ani, a crescut in mod ingrijorator numarul celor care se intorc de la munca din strainatate cu diferite afectiuni psihice. Desi nu are o statistica oficiala cu cifre exacte, dr. Iosif spune ca aceste cazuri se inmultesc, an de an, perioada "favorabila" internarilor fiind lunile august-septembrie, atunci cind brailenii se intorc acasa. Si pentru ca majoritatea lor nu are asigurare de sanatate de la statul roman, familia este nevoita sa le plateasca atit spitalizarea, cit si tratamentul de specialitate.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.