Festivalul Sighisoara Medievala a debutat la Sala Festiva a Primariei cu innobilarea a opt noi cavaleri si domnite
Ieri, la ora 15:00, la Sala de Festivitati a Primariei s-a dat startul celei de-a XIV-a editii a Festivalului Sighisoara Medievala. Pentru ca s-a dorit ca aceasta editie sa fie sub semnul cavalerismului, dupa speechurile de rigoare ale organizatorilor, s-a purces la innobilarea a opt noi cavaleri. Printre acestia s-au numarat si folkistii Ducu Bertzi si Nicu Alifantis (acesta din urma, din nefericire nefiind prezent). "De multe ori ai cantat 'Om bun>>, de multe ori ai dovedit ca esti om bun si ai adus cinste menestrelilor. De aceea, ne bucuram sa avem un astfel de nobil cavaler alaturi de noi", acesta a fost discursul cavalerului inainte de a-l pune pe Ducu Bertzi in genunchi pentru a i se acorda titlul de cavaler al ordinului de Sighisoara.

Ad-hoc, a mai fost numita domnita si o fetita de 6 ani, care se plimba nestingherita, ascunsa sub o masca, prin Sala de Festivitati a Primariei. Maria Teodora, din Brasov, nu a vrut sa primeasca titlul nobiliar, speriindu-se foarte tare de vasnicul cavaler care isi tinea sabia deasupra capului ei. Dar dupa ce acesta i-a explicat ca, daca va primi sa fie innobilata, cand va creste va fi cea mai frumoasa domnita, micuta s-a razgandit.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.