Producatorii internationali de medicamente, cu reprezentante in Romania, prefera sa realizeze studii clinice in tara noastra deoarece costurile sunt mai mici.

''Monitorii unui studiu clinic, care sunt angajatii producatorului international de medicamente cu reprezentanta in Romania, colaboreaza cu specialisti din clinicile universitare romanesti.

In momentul efectuarii unui studiu clinic, medicii curanti ai pacientilor asupra carora se face acest studiu trebuie sa stranga o serie de date pe care le prezinta monitorilor.
Pentru realizarea studiului clinic, producatorul international de medicamente incheie contract fie cu medicii curanti, fie cu clinica universitara.

Aceasta se stabileste in functie de politica companiei farmaciei si a clinicii universitare'', ne-au declarat reprezentantii Asociatiei Romane a Producatorilor Internationali de Medicamente.

Totodata, acestia spun ca efectuarea unui studiu clinic presupune ''costuri enorme mai ales in SUA.
In Romania, insa, un asemenea studiu este cu 30-40-50 la suta mai ieftin decat in SUA.

In acelasi timp, studiile clinice efectuate in Romania sunt de calitate. Din aceasta zona a Europei, cele mai importante studii clinice se fac in Croatia, Ungaria si Romania''.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.