“Casatoria este o institutie, dar eu nu sunt pregatita inca pentru o institutie”, spunea actrita Mae West. Desi concubinajul nu mai este de multa vreme un fenomen discutabil, 60% dintre cupluri aleg sa se casatoreasca dupa cativa ani de viata petrecuta impreuna. De ce se mai casatoresc oamenii cand rata divorturilor este in continua crestere? Iata mai jos cateva motive bune si proaste pentru care au loc casatoriile.

Motive bune pentru casatorie

Pentru ca esti indragostit - desi dragostea nu ar trebui sa constituie singurul motiv pentru a te casatori, este totusi un ingredient important intr-o relatie de succes.

Pentru a-ti lua un angajament - ati decis ca vreti sa fiti impreuna toata viata, luand in considerare defectele si esecurile fiecaruia.

Face parte din cultura ta - ceremonia casatoriei este o parte integranta din cultura sau credintele tale religioase si este un element important din sistemul tau de valori.

Pentru a intemeia o familie - amandoi simtiti ca relatia voastra este sigura de multa vreme si ca mariajul este un mediu bun pentru a aduce pe lume copiii vostri.

Pentru a sarbatori - pentru ca doriti ca familia si prietenii vostri ca sa se bucure alaturi de voi de angajamentul pe care l-ati luat. Este momentul potrivit - aveti o relatie sigura si vi se pare ca urmatorul pas logic ar fi sa va casatoriti.

Motive proaste pentru casatorie

Pentru a da siguranta relatiei - daca relatia nu pare sigura inainte de casatorie, nu exista nici un motiv pentru a crede ca va deveni sigura dupa nunta. Este mai dificil sa te desparti de cineva dupa ce te-ai casatorit, dar acest lucru nu inseamna ca vei fi mai fericita.

Teama de a fi singur - unele persoane se casatoresc de teama de a nu ramane singure. Totusi, mai bine singur decat prost acompaniat.

Pentru binele copiilor - Este adevarat ca, in general, copiii au beneficii de pe urma convietuirii cu ambii parinti, dar daca doua persoane se casatoresc doar pentru ca au copii impreuna este putin probabil ca fii lor vor avea parte de un mediu familial fericit.

Doresti o nunta mare - femeile in special se includ in aceasta categorie: nunta mare, rochie alba, totul stralucitor in jur, ca un basm si totul nu dureaza decat o zi. Se presupune ca mariajul trebuie sa dureze o viata. Pentru a te reface de pe urma unui divort - unii oameni doresc un al doilea mariaj pentru a trece peste durerea suferita in urma unui divort si pentru a-si demonstra ca nu sunt ei cei care au gresit. Pot exista multe motive pentru a te casatori, bune sau proaste. Cel mai important lucru este ca cei doi parteneri sa discute despre aceste motive si sa se convinga de faptul ca amandoi vor acest lucru.

Temeri si asteptari

In momentul in care analizezi motivele pentru care doresti sa te casatoresti trebuie sa analizezi si ceea ce inseamna casatorie. Unii oameni cred ca rata divorturilor a crescut din cauza faptului ca institutia casatoriei este supraapreciata, dar acest lucru nu trebuie sa fie valabil intotdeauna. In momentul in care impartasiti aceleasi sentimente si asteptari puteti sa faceti acest pas. Dar daca asteptati lucruri diferite de la viata si va hotarati sa faceti acest pas veti fi amandoi dezamagiti.

Asteptarile si temerile pot fi influentate de multe lucruri, inclusiv experientele prietenilor, experientele personale legate de relatiile anterioare sau de imaginile din media. Una dintre cele mai mari influente o poate avea familia, adica relatiile dintre parinti.

Este normal sa aveti temeri in legatura cu acest eveniment pentru ca este una dintre cele mai mari decizii pe care o poate lua un om in viata sa. Dar atata vreme cat tu si partenerul impartasiti aceleasi idei si sentimente sunteti pe drumul bun.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.