O instalatie de climatizare e o binecuvantare in zilele caniculare. Dar exista si reversul. Aceste instalatii pot fi sursa unor infectii respiratorii mai mult sau mai putin grave.
La peste 30 de grade Celsius parca sunt mai multe persoane cu nasul infundat, ragusite si cu tuse ca in toiul iernii. Una dintre explicatii este modul gresit in care folosim instalatiile de climatizare. Cauza principala a acestor probleme de sanatate cantonate in special in zona cailor respiratorii o reprezinta diferentele majore de temperatura intre spatiile interioare, climatizate si exterior. Tot instalatiile de climatizare sunt raspunzatoare si de iritatiile oculare mai accentuate, in cazul persoanelor care poarta ochelari.

CRIZE ALERGICE. Mai neplacute sunt insa crizele alergice induse de aerul reciclat care poate concentra factori alergeni. Dar cel mai grav pericol pe care-l ascund aceste instalatii este cel al agentilor infectiosi care patrund in sistemul de climatizare.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.