INGHESUIALA. Temperaturile deosebit de mari i-au facut pe romanii din toata tara sa-si gaseasca refugiul spre stranduri. In acelasi timp, bolnavii intra in spitale pe banda rulanta, dar caldura nu le da pace nici in saloane, mai ales ca unii stau si cate doi in pat, din cauza aglomeratiei.

Strandul cu apa termala Geoagiu-Bai din Hunedoara ofera sambata baie cu spuma

Peste 10.000 de hunedoreni au invadat, in ultimeele zile, strandul din localitatea Geoagiu-Bai, amplasat pe ruinele fostelor bai termale din perioada romana, Complexul "Baile Daco-Romane". Aici functioneza si o discoteca in aer liber unde, in fiecare sambata seara, se tine dicoteca in baie de spuma. La Buzau, in patru zile, s-au incasat peste 150 de milioane de lei, suma record, de cand a fost renovat strandul din Parcul Tineretului, singurul din oras. O zi de distractie costa 30 de mii de lei pentru adulti si 10 mii de lei pentru copii. Langa bazinele cu apa sunt amenajate terenuri de baschet, tenis, fotbal si o pista de karting.

Bolnavii, cate doi in pat

Serviciul de Ambulanta din Piatra Neamt este solicitat non-stop. Majoritatea pacientilor sunt de varsta a treia si au probleme cardiace, agravate de canicula sau hemoragii puternice, accidente cardio-vasculare, infarcturi de miocard. Cardiacii internati in spital nu se pot reface, din cauza ca nu exista aer conditionat si stau cate doi in pat.

Inaugurare cu lesin

Incidentul a avut loc ieri, la ora 11:00, la Deva. In fata mai multor autoritati a avut loc ceremonia de inaugurare a serviciului SMURD ce va acoperi judetele Arad, Hunedoara si Timis. Unul dintre soldatii din garda de onoare nu a mai putut suporta caldura si a cazut din picioare.

Corturi "antilesin" la Timisoara

Bazinul din Buzau a adunat tot orasul pe nisip
Directia de Sanatate Publica (DSP) a amplasat in Timisoara trei corturi, unde persoanele afectate de caldura pot primi ajutor specializat. Acestea au fost amplasate in trei puncte ale orasului, mai exact in Piata Operei, la Gara de Nord si in Piata Traian. Punctele medicale sunt dotate cu truse de urgenta, tensiometre si apa. Cei afectati de canicula si care solicita asistenta medicala au la dispozitie un medic si o asistenta medicala. "Oamenii pot apela cu incredere la aceste echipe daca se simt rau si pot solicita sa bea apa", a declarat, ieri, Dana Spac, purtatorul de cuvant de la DSP Timis. Corturile de prim ajutor vor functiona intre orele 10 si 16, dar programul acestora va putea fi prelungit in functie de urgentele medicale ivite.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.