SALATA DE SANATATE. Leguma mov, cu forma alungita, vanata a invadat tarabele din piete.
Preferata gospodinelor cand vine vorba de salate, vanata poate constitui si o buna metoda de tratament a afectiunilor sistemului nervos. Aceasta leguma ofera organismului o mare cantitate de vitamine si minerale. Substantele amare pe care le contin regleaza metabolismul, intaresc sistemul nervos si au actiune relaxanta. Specialistii in medicina naturista ii sfatuiesc pe cei cu afectiuni ale nervilor sa manance vinete macar o data pe saptamana.

De asemenea, vinetele au actiune antiinflamatoare si diuretica, fiind indicate persoanelor care sufera de tulburari digestive. Este de preferat sa consumati vinetele coapte, pentru ca, preparate in acest fel, pierd mai putine vitamine. Astmaticii si cei care au bronsita pot recurge la actiunile benefice ale consumului de vinete, deoarece acestea fluidizeaza secretiile. Vanata este putin nutritiva, contine 29 de calorii la 100 de grame si multa apa, 92%, fapt ce o face recomandabila in curele de slabire. Numita popular patlageaua vanata, frunzele vinetei pot fi utilizate drept cataplasme impotriva arsurilor solare si a abceselor.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.