Reabilitarea Centrului Istoric al Bucurestiului, respectiv reconsolidarea numeroaselor cladiri de patrimoniu aflate in zona, este un subiect care continua sa dea batai de cap autoritatilor. Desi a fost stransa, din diverse fonduri, fabuloasa suma de 22 de milioane euro, autoritatile nu pot mentiona, cu exactitate, modul in care sunt impartiti acesti bani sau cum trebuie sa se deruleze "ca la carte" intreaga procedura de reabilitare.

Recent, consilierul municipal Romeo Pop a anuntat ca in luna martie a anului viitor vor fi demarate lucrarile de reabilitare a Hanului Gabroveni, din Centrul Istoric, costurile acestei operatiuni fiind estimate la suma de cinci milioane de euro. "In acest moment, am facut contractul cu Ordinul Arhitectilor din Romania pentru caietul de sarcini si concursul de solutii arhitecturale", a declarat, citat de Mediafax, Romeo Pop, presedintele Comisiei de Cultura a Consiliului General al Municipiului Bucuresti. Reabilitarea Hanului Gabroveni face parte dintr-un intreg proces de reconsolidare a Centrului vechi al Capitalei, zona in care se afla numeroase cladiri de patrimoniu.

Este de notorietate faptul ca subiectul reabilitarii respectivei zone a dat deja numeroase batai de cap autoritatilor si continua sa o faca. Desi nu se ascunde suma alocata pentru acest proiect, in momentul de fata itele sunt inca incurcate si nu exista semnale concrete ca s-ar trece la treaba, "pe bune".