Primaria Sectorului 6 va primi, de luni, dosare pentru locuintele ANL din cartierul "Constantin Brancusi", principalul criteriu de care se va tine cont la atribuire fiind domiciliul sau locul de munca pe raza sectorului, a declarat, vineri, edilul Cristian Poteras.

"Persoanele care solicita o locuinta sociala pot depune dosare incepand de saptamana viitoare, pana in luna februarie a anului viitor pentru cele 300 de locuinte care au ramas disponibile in cartierul Constantin Brancusi", a spus Poteras.

Tinerii in varsta de pana la 35 de ani au mari sanse sa primeasca un apartament sau o garsoniera intr-unul din blocurile ANL daca locuiesc sau lucreaza pe raza sectorului 6 de cel putin un an de zile. "Am prevazut o serie de exceptii, in sensul ca solicitantii care locuiesc in sectorul 6 sau cei care lucreaza in acest perimetru administrativ vor avea un plus la punctajul total, deoarece o parte din banii pentru aceste locuinte provin de la bugetul local al sectorului si mi se pare normal ca de aceste investitii sa beneficieze , cu prioritate, oamenii din sector", a explicat Cristian Poteras citat de NewsIn.

De asemenea, mai exista si un criteriu de ierarhizare legat de situatia sociala a solicitantului. Astfel, un tanar necasatorit va fi notat cu opt puncte si are mai putine sanse sa pruimeasca o locuinta decat o familie cu copii, care va fi notata cu zece puncte si care va primi un punct in plus pentru fiecare copil. Cu cat spatiul locativ in care locuieste solicitantul, in momentul depunerii cererii, este mai mic, cu atat punctajul obtinut va fi mai mare.

Daca solicitantul sau un membru al familiei sufera de o boala grava ( persoana cu handicap, diabet, tuberculoza), va beneficia de un punctaj mai mare. De asemenea, cu cat cererea pentru o locuinta sociala este mai veche, cu atat cresc sansele pentru solicitant. Cei cu studii superioare vor primi 15 puncte, fata de cinci, cat primeste un tanar fara studii si fara pregatire profesionala.

In cazul in care doua persoane vor avea un punctaj egal, departajarea se va face in functie de situatia locativa a solicitantului si de vechimea cererii.

Potrivit primarului, lucrarile la cartierul Brancusi vor fi finalizate la sfarsitul acestui an, insa oamenii se vor putea muta in noile case abia in luna martie a anului viitor, deoarece "pe timpul iernii, aceste locuinte nu vor beneficia de caldura. "Vor fi date in folosinta 300 de garsoniere si apartamente cu doua si trei camere, un numar insuficient deoarece la primarie sun deja depuse aproximativ 2000 de cereri. "Sunt constient ca cele 300 de locuinte nu vor rezolva problema locuintelor pentru tineri, solutia fiind, in opinia mea creditele ipotecare de la banci"

Cartierul "Constantin Brancusi" a fost dat in folosinta in noiembrie anul trecut, cand au fost repartizate 1120 de locuinte. Valoarea investitiei ANL se ridica la 1337 de miliarde de lei vechi. Primaria de sector a contribuit cu aproximativ 200 de miliarde de lei vechi, bani cheltuiti pentru lucrari de infrastructura(apa, canal, asfaltare strazi, iluminat public).

Repartizarea locuintelor sociale din acest cartier a constituit, in vara anului trecut, obiectul unui scandal. Atunci, opt consilieri locali ai Aliantei DA si mai multi directori din Primaria Sectorului 6 erau pe primele locuri pe listele intocmite pentru primirea unuei locuinte sociale.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.