Cel putin o data-n viata, angajatii firmelor au ocazia sa se tutuiasca cu sefii lor sau chiar sa le dea ordine, in cadrul programelor de team building.

Un sef poate sa-si faca subalternii mai eficienti nu numai cu biciul, in timpul programului, ci si cu pusca de paintball sau cu labele de scafandru, in afara orelor de munca. Solutia este simpla, la indemina si are ca scop intarirea legaturilor intre membrii unei echipe: team building. Iti iei angajatii, fara familii, ii duci doua zile in creierii muntilor, in Delta sau in orice alt colt de natura si ii supui la toate soiurile de teste fizice sau intelectuale, care sa intareasca spiritul de echipa.

Tu si seful

Team building inseamna sporturi nautice, supravietuire, orientare, mountain bike, scufundari, speologie. Ierarhiile din cadrul firmei dispar, iar angajatii au ocazia sa-si strige seful pe numele mic sau sa-i dea comenzi. Ca efecte ale acestor activitati, organizatorii de team building spun ca munca in echipa se imbunatateste simtitor, fiecare isi asuma rolul in cadrul echipei si accepta normele si standardele organizationale. De multe ori, o firma nu are timp sau cunostinte sa organizeze un team building si atunci apeleaza la o alta firma, specializata pe astfel de evenimente.

Un nu hotarit betiei

Aparut pe piata romaneasca de aproximativ cinci ani, conceptul de team building nu este inca foarte bine definit in mentalul public, deseori sesiunile de training fiind confundate cu sesiunile de team building. "Momentan, conceptul nu este prea respectat. Insa se observa incet o diferentiere si o recunoastere a celor doua concepte putin diferite", spune Daniel Todea, administrator la Adventures4all, companie care ofera programe de team building.

Si piata autohtona de team building este departe de cele internationale. "Din pacate, in anii trecuti, un team building romanesc insemna o petrecere cu cit mai multe dureri de cap a doua zi, pe banii companiilor", sustine Daniel Todea. El adauga ca, in momentul de fata, s-au produs anumite schimbari, diferenta intre programele de team building romanesti si cele internationale fiind de nivel de profesionalism si calitatea serviciilor, unde inca stam prost.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.