Politistii vor beneficia de aparatura de inalta tehnologie pentru a prinde infractorii. IGPR se pregateste sa cumpere 60 de microfoane miniaturizate si tot atatea camere video disimulate.

Aparatura este destinata structurilor specializate in urmarire operativa, cu sau fara finalizare. Astazi este ultima zi in care firmele specializate in sisteme de supraveghere pot depune la sediul Politie Romane oferte pentru vanzarea unor asemenea sisteme de supraveghere audio si video.

Camere disimulate si mini-microfoane

Infractorii vor trebui sa fie mult mai atenti la ce fac si la ce vorbesc, deoarece in foarte scurt timp politistii vor putea sa ii inregisteze de la distanta folosind sisteme ultra-performante. Reportofoanele vechi pe care unii anchetatorii le foloseau cu greu, din cauza dimensiunilor, vor deveni istorie. De asemenea, echipele de filaj vor avea posibilitatea sa inregistreze fiecare miscare a hotilor cu aparate care nu vor putea fi depistate de acestia.

Surse din IGPR sustin ca pentru achizitionarea celor 120 de sisteme de supraveghere se vor cheltui aproape 150.000 de euro. In medie, un sistem video costa aproape 2000 de euro, iar unul audio, 500 de euro.

Conditii draconice pentru firme

Companiile care participa la licitatia organizata de IGPR vor trebui sa indeplineasca mai multe conditii. Firmele trebuie sa fie autorizate de Comisia de Certificare, Autorizare si Supraveghere a MAI si structura similara a Ministerului Apararii Nationale. Totodata, cei care vor sa devina furnizorii IGPR vor trebui sa ateste faptul ca au avut contracte asemanatoare in ultimii trei ani.

Participantii la licitatie mai trebuie sa arate ca au personal specializat pentru operarea sistemelor audio-video de supraveghere si ca au inregistrat o cifra de afaceri medie anuala de aproape sapte miliarde de lei vechi in ultimii ani de activitate.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.