Din cauza faptului ca in urmatoarea perioada au fost anuntate temperaturi ridicate pe intreg teritoriul tarii, Ministerul Sanatatii Publice va lua o serie de masuri urgente pentru protejarea starii de sanatate a populatiei, informeaza RomNET. Astfel, MSP va trimite in teritoriu o atentionare catre toate Autoritatile de Sanatate Publica Judetene si a municipiului Bucuresti pentru a lua masuri de alertare a unitatilor de primiri urgente de pe intreg teritoriul tarii. Au fost date dispozitii pentru suplimentarea turelor cu medici, asistenti medicali si ambulantieri, acolo unde va fi necesar.

De asemenea, este nevoie ca Autoritatile de Sanatate Publica judetene sa evalueze rapid stocurile de medicamente din aparatele de urgenta si sa le suplimenteze, daca este cazul, cu solutii perfuzabile (calciu lactic, magneziu, glucoza, vitamine, hidroelectrolitice, hipotensoare etc.).

"Am dispus ca autoritatile de sanatate publica judetene si Ministerul Sanatatii Publice sa intensifice activitatea de informare a populatiei privind masurile pe care fiecare dintre noi trebuie sa le luam in aceste zile cu temperaturi deosebit de ridicate pentru a ne proteja sanatatea", a declarat ministrul Sanatatii Publice, Eugen Nicolaescu.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.