ARHEOLOGIE. O echipa de arheologi a descoperit, in Alba Iulia, scheletul unui animal de talie mica, posibil un caine, a carui vechime depaseste 6.500 de ani
Coordonatorul santierului arheologic, Mihai Gligor, a declarat ca descoperirea a fost facuta intr-un sit arheologic din cartierul Lumea Noua, in zona fiind descoperite mai multe locuinte, instalatii de ardere a ceramicii si vase ceramice. Scheletul animalului a fost gasit intr-o groapa alaturi de un craniu, posibil de bou sau bivol, principala ipoteza a arheologilor fiind ca este vorba despre un complex de cult sau ritualic.

De asemenea, sub schelet, arheologii au gasit un pandantiv perforat (o scoica), presupunandu-se ca a fost purtat de animal la gat. Atat vestigiile din zona sitului arheologic, cat si scheletele de animale au o vechime de peste 6.500 de ani, fiind datate aproximativ in jurul anului 4.500 inainte de Hristos, din perioada neoliticului tarziu-inceputul eneoliticului. Situl arheologic din Lumea Noua a fost deschis si cercetat in anul 1942, fiind, potrivit arheologilor, unul dintre cele mai importante din Transilvania.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.