Cel de-al doilea lungmetraj al autorului "Furiei" va fi prezentat atat la cea de-a 59-a editie a festivalului din Elvetia (2-12 august), cat si la editia a 12-a a evenimentului din Bosnia Hertegovina (18-26 august). Pentru realizatori, alegerea de a prezenta filmul in premiera mondiala la Locarno a fost pusa in balanta cu o alta oferta venita din partea unui festival celebru, cel de la Venetia, dupa cum informeaza distribuitorul Transilvania Film prin intermediul unui comunicat.

Organizatorii italieni au dorit ca premiera mondiala a filmului sa aiba loc in cadrul acestui festival, in sectiunea Orizzonti, dar regizorul si producatorul au decis ca este in beneficiul viitoarei distribuiri pe plan international a lungmetrajului sa il prezinte in competitia oficiala elvetiana. Filmul "Hartia va fi albastra" este o coproductie Multimedia Est si Antena 1 si concureaza pentru Leoparzii de Aur, Argint sau Bronz cu alte 20 de filme.

De asemenea, "Hartia va fi albastra" se numara printre cele mai bune 12 filme din regiunea balcanica, aflate in competitie la Sarajevo. Acest festival va fi deschis printr-o gala la care va fi prezentat si filmul lui Corneliu Poruboiu - "A fost sau n-a fost?", castigatorul premiilor Camera dŽOr si Label Europa Cinema la Cannes.

"Hartia va fi albastra", o poveste desfasurata in noaptea de 22 spre 23 decembrie 1989, il are ca protagonist pe Costi (interpretat de Paul Ipate), un tanar prins de izbucnirea Revolutiei cu trei luni inainte de a termina armata. " nu ofera o perspectiva istorica de tip History Channel, ci isi propune sa restituie emotia acelor zile din perspectiva actorilor marunti ai evenimentelor", dupa cum explica regizorul Radu Muntean. "E povestea pierderii inocentei unei generatii si a unei revolte populare care a scos la lumina in egala masura ce avem mai bun si mai rau in noi. Si spiritul de solidaritate, dar si egoismul si rautatea, acumulate in zeci de ani de frustrare". In Romania, filmul va intra in cinematografe in 13 octombrie.