Adrian Iorgulescu, ministrul culturii si cultelor, a anuntat, ieri, ca intr-o saptamana se va face public proiectul de modificare a actualei Legi a arhivelor nationale pe site-ul ministerului, care va ramane postat timp de o luna spre dezbatere publica
"La 16 ani de la Revolutie se deschid in sfarsit arhivele, ele devin o poarta deschisa pentru cei care doresc sa cunoasca elemente din trecutul nostru. Aceste documente sunt importante pentru constiinta publica", a declarat Adrian Iorgulescu, ieri, intr-o conferinta de presa.

Ministerul Culturii si Cultelor (MCC) a elaborat un proiect de modificare a actualei Legi a arhivelor nationale, prin care se prevede accesul liber al oricarei persoane la documentele aflate in cadrul acestor arhive. "Pentru multi pare o lege prafuita, dar este deosebit de importanta si e cuprinsa prioritar in programul nostru de guvernare. Acest act normativ va fi promovat de Ministerul Culturii si Cultelor", a mai precizat ministrul, adaugand ca actualul act normativ va fi in stransa legatura cu Legea lustratiei. El a precizat ca "deschizand aceste arhive vom sti cine a colaborat cu structurile Partidului Comunist, cine a lucrat si unde a lucrat", a spus Iorgulescu.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.