Microbuzele si autocarele de persoane au interdictie sa transporte coletele trimise pentru cei care lucreaza in tarile UE, iar bagajele cetatenilor romani care calatoresc spre tarile membre UE sint scutite de plata taxelor vamale daca valoreaza cel mult 175 euro, informeaza Autoritatea Vamala, conform NewsIn. Bagajele transportate de catre calatorii romani in spatiul Schengen pot fi scutite de taxele vamale numai daca sint lucruri personale sau cadouri. Decizia autoritatilor este justificata, de asemenea, de necesitatea fluidizarii traficului la frontiera de vest.

Potrivit ANV, "controlul vamal al bagajelor cetatenilor romani solicita foarte mult timp lucratorilor vamali deoarece microbuzele care transporta in medie trei - cinci persoane, pe linga bagajele personale ale acestora, transporta un numar insemnat de alte colete". Transportul bagajelor de catre autocare sau microbuze de persoane inseamna, in fapt, prestarea de servicii de coletarie neautorizate.

Prin urmare, potrivit normelor europene, Vama poate refuza intrarea pe teritoriul UE atit a calatorilor, cit si a vehiculelor care transporta bagaje pentru alte persoane. "Astfel de colete trebuie transportate pe cale postala sau de catre o companie de transporturi", se arata in documentul ANV. Prevederea a intrat in vigoare la inceputul lunii iulie 2006.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.