In comunism, cartea si carnea de porc, la fel de greu de procurat

Jurnalul National: Va amintiti titlul primei carti rasfoite?

Imi amintesc mai multe titluri, cum ar fi "Povesti nemuritoare" sau "Legenda lui Merlin Vrajitorul", insa nu pot spune cu siguranta care dintre cele doua a fost prima.

A existat o carte anume care v-a influentat viata?

Au fost mai multe carti. "Martin Eden" a lui Jack London a fost una dintre ele. De asemenea, "Razboiul Sfarsitului Lumii", scrisa de Mario Vargas Llosa, "Narcis si Gura de Aur" a lui Hermann Hesse si Antonie Plamadeala, defunctul Mitropolit al Ardealului, cu a sa "Traditie si libertate in spiritualitatea romaneasca". Sunt carti care mi-au influentat viata.

Informatia este avere

V-ati dorit un volum indeajuns pentru a face sacrificii?

Nimic nu este prea greu sau prea scump atunci cand intri in posesia obiectului dorit. Asa ca nu mi se pare un sacrificiu daca intr-un final obtii cartea pe care o vrei. Dar am renuntat, spre exemplu, la un CD drag mie in schimbul unui anumit volum.

Care este cartea pe care ati recitit-o de cele mai multe ori?

N-as putea spune, intrucat nu am facut niciodata un top de acest fel. Insa au fost volume pe care le-am parcurs chiar si de 20-30 de ori. In acest moment imi vine in minte o singura carte: "Traditie si libertate in spiritualitatea ortodoxa". Este adevarat ca titlul suna pompos, dar continutul este senzational. Nu este o carte de teologie greoaie, dimpotriva. Lectura ei este asemanatoare cu cea a unui roman bun din care te alegi cu foarte multe. Insa as vrea sa subliniez ca este doar o optiune personala, care se potriveste perioadei pe care o traversez acum.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.