Producatorii de film, distribuitorii si alti profesionisti din domeniu pot obtine fonduri PHARE in valoare totala de 900.000 euro, gratie unui proiect implementat de Centrul National al Cinematografiei (CNC). Proiectul, numit "Dezvoltarea si consolidarea expertizei profesionale in sectorul audiovizual romanesc", are doua subcomponente: una in responsabilitatea CNA, cealalta in responsabilitatea CNC. Cea de-a doua subcomponenta consta in trei categorii de fonduri nerambursabile: granturi pentru dezvoltarea de proiecte - 300.000 euro, granturi pentru difuzarea de opere audiovizuale europene - 250.000 euro si granturi pentru training-uri in strainatate - 350.000 euro.

Prin prima categorie, producatorii pot obtine pana la 60% din banii necesari pentru dezvoltarea unui proiect (film de fictiune, documentar, film de animatie, pentru cinema sau televiziune), adica pentru achizitia drepturilor de autor, redactarea scenariului, realizarea distributiei si a planului de productie etc.

A doua categorie de granturi poate fi accesata pentru distributia de film in salile de cinema, la televiziune sau pe suport video. In cazul acestor granturi, fondurile PHARE pot acoperi 50% din costurile de distributie, adica de subtitrare, realizare a copiilor, marketing etc.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.