Numarul omorurilor, violurilor si tilhariilor a scazut considerabil, in ultimele sase luni, in Romania. In schimb, s-au inmultit ingrijorator cazurile de furturi din locuinte, masini sau societati comerciale, informeaza RomNET. Aceasta a fost concluzia la care au ajuns reprezentantii Inspectoratului General al Politiei Romane la o intilnire in Poiana Brasov. Sefii serviciilor de investigare a Criminalitatii din intreaga tara au participat, in ultimele trei zile, in Poiana, la un seminar pe tema managementului judiciar.

La finalul dezbaterilor, politistii au declarat ca, potrivit datelor statistice, in ultimele sase luni, s-au inregistrat cu 14% mai putine crime si cu 20% mai putine cazuri de lovituri cauzatoare de moarte. In acelasi timp, numarul infractiunilor de vatamare corporala a scazut cu 27%, iar cel al violurilor a scazut, de asemenea cu cinci procente. Oamenii legii spun ca cele mai multe infractiuni cu violenta se inregistreaza in mediul rural.

"Nu mai putin de 66% din aceste cazuri se produc in mediul rural. Printre principalele cauze se numara consumul excesiv de alcool si conflictele familiale. Pentru a preveni aceste fapte, colaboram cu Primariile si Consiliile Locale din localitatile rurale", a precizat chestorul Bujor Florescu, seful Directiei de Investigare a Criminalitatii din cadrul IGP. Acesta a adaugat ca, datorita acestor colaborari, precum si a programelor de combatere a criminalitatii, numarul infractiunilor cu violenta a scazut.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.