Medicii sfatuiesc hipertensivii sa consume alimente bogate in potasiu, care ajuta organismul sa mentina o presiune constanta a sangelui. Din lunga lista a alimentelor care contin potasiu, cele mai bogate sunt prunele. Sucul proaspat de prune este recomandat in prevenirea hipertensiunii arteriale. Ele sunt recomandate celor care sufera de afectiuni ale stomacului: gastrite sau ulcer stomacal, avand calitatea terapeutica de a reduce aciditatea sucului gastric.

Fructele violete imbunatatesc semnificativ starea bolnavilor de rinichi datorita efectului diuretic al pulpei. Aceste fructe sunt apreciate si pentru calitatile lor de energizant natural. Pruna este o sursa nesecata de vitamine, de aceea este indicata in cazuri de viroza si de boli cronice, fiind un excelent stimulent nervos. Pentru persoanele in varsta si copii se recomanda consumul frecvent de prune, evitand astfel formele de anemie. Indiferent de forma in care sunt consumate, proaspete si bine coapte, prunele contribuie la mentinerea unei forme excelente a organismului.