Peste 98% din cei 156.072 de elevi care au promovat in acest an testele nationale au fost repartizati in licee si scoli de arte si meserii, 1.731 ramanand nerepartizati, a anuntat joi seara, odata cu repartizarea computerizata, secretarul de stat in Ministerul Educatiei si Cercetarii Dumitru Matei. In licee au fost repartizati 92,27 % din elevi, iar in scolile de arte si meserii 6,50% si numai 1, 23 % - 1.731 de elevi nu au fost repartizati in aceasta etapa ‘din simplul motivul ca au completat in fisele de optiuni mult prea putine optiuni’ dar si din cauza ‘rezultatelor modeste’.

El a precizat ca listele si locurile unde elevii au fost repartizati vor fi afisate in centrele judetene la 15 iulie. Urmatoarea etapa va avea loc la 24 iulie, cand "vor intra in discutie elevii, in numar relativ mic, care nu au fost rezolvati in prima etapa de repartizare computerizata, elevii care au sustinut probe de aptitudini pentru liceele vocationale si elevii care nu au dat examene de capacitate". La nivel national, numarul total de elevi ai clasei a VIII-a, potentiali pentru a fi inscrisi intr-o forma de invatamant liceal sau scoala de arte si meserii, este de 215.489. Numarul de locuri repartizate pe licee este de 136.554, iar la scoli de arte si meserii 94.000. Secretarul de stat a subliniat ca locurile repartizate prin reteaua scolara au fost gandite in asa fel ca toti elevii sa aiba posibilitatea sa continue studiile intr-un ciclu superior de pregatire.

Din numarul total al elevilor de clasa a VIII-a, 215.489, s-au prezentat la testele nationale 203.911 elevi si au promovat 156.072 elevi (72, 43%), care au avut prioritate absoluta pentru invatamantul liceal, o parte dintre ei optand din start pentru scoala de arte si meserii. (I. C.)


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.