Bucuresteanul Alexandru Lapovita cistiga bani adevarati intr-un univers virtual

Comertul pe bani reali cu bunuri si servicii virtuale este un fenomen cunoscut printre cei care se refugiaza in lumile imaginare. "Entropia Universe" este unul dintre jocurile online cu economie reala, in care utilizatorul poate sa-si verifice abilitatile strategice si de bun negociator prin intermediul unui personaj imaginar.

Alexandru Lapovita, un bucurestean in virsta de 25 de ani, a reusit, dupa mai bine de un an de aventuri virtuale, sa dea marea lovitura, cistigind respectul a vreo 500.000 de gameri din toata lumea, traitori in acelasi univers Entropia: a pus mina pe un premiu care, in bani adevarati, face 5.000 de dolari. Deocamdata.

PED vs USD

Specificul jocului "Entropia Universe" consta in faptul ca acesta permite ca banii din viata reala sa fie schimbati in moneda virtuala a jocului, Project Entropia Dollars (PED), unde 10 PED reprezinta echivalentul unui dolar american. Jucatorul poate depune bani reali in joc, prin mai multe metode, insa cel mai des folosita este prin intermediul unui card inregistrat la o banca. In momentul transferului banilor in contul personajului virtual, banii sint schimbati automat in PED. Suma minima pentru a intra in joc este de 10 dolari.

Utilizatorul nu este taxat nici pentru software, nici pentru conectarea la serverele companiei suedeze MindArk, cea care detine jocul. Softul poate fi obtinut gratuit de pe site-ul oficial al jocului (www.entropiauniverse.com). Jucatorul scoate bani din buzunar doar daca vrea bunuri sau servicii virtuale pe care personajul sau nu si le permite din banii cistigati in lumea imaginara.

Feffoizii au furat oul de Atrox

Aventura in universul Entropia debuteaza o data cu sosirea pe planeta Calypso, care ofera conditii de viata similare celor de pe Pamint, jucatorul fiind considerat colonist in Entropia Universe. Ca sa cistige bani, personajele virtuale pot vina animale fantastice, pot trai din minerit sau confectii de haine, pot vinde arme si armuri sau pot, pur si simplu, sa faca profit din cumpararea unor bunuri pe care le vind mai scump altor jucatori.

Dintre cei aproape 500.000 de jucatori inregistrati in momentul de fata in Universul Entropia, Alexandru Lapovita, administrator de retea, este cistigatorul unei vinatori organizate in universul virtual, care i-a umflat contul adevarat cu cel putin 5.000 de dolari. "MindArk a organizat un eveniment in cadrul caruia am gasit un obiect unic foarte valoros. Un grup mare de animale Feffoid au furat un ou de Atrox, o alta rasa de animale. Oul putea fi recuperat doar daca unul dintre entropieni il gasea, dupa ce omora animale din specia Feffoid si le jefuia.

Astfel, foarte multi jucatori au inceput sa vineze Feffoid. Dupa aproape patru zile de omorit Feffoid, nu mai aveam armament de vinat decit un singur animal, si nici bani de alta vinatoare nu mai aveam. Chiar la ultimul animal, dupa ce l-am omorit, am gasit oul, numit Unique Green Queen Atrox Egg, linga inca 2.800 de PED. Am tremurat 15 minute, emotiile au fost foarte mari. Au fost mai multi jucatori care mi-au oferit diverse sume pe el, cea mai mare oferta fiind de 50.000 de PED, echivalentul a 5.000 de dolari", povesteste Alexandru.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.