Castigator al premiilor Pulitzer si Faulkner. Autorul unei carti ecranizate, "Orele", care a primit Oscarul si Globul de Aur. Doamnelor si domnilor, in exclusivitate pentru Jurnalul National: Michael Cunningham.

"Am fost complet uimit de Premiul Pulitzer"

Jurnalul National: Ne puteti da, va rog, cateva detalii despre programul dumneavoastra de lucru? Cum arata o zi de munca din viata unui scriitor?

Michael Cunningham: Am un program de lucru destul de regulat si nici pe departe intr-atat de interesant. Ma scol devreme, merg pe jos pana la biroul meu din New York, care e la vreo 15 minute distanta de casa, si ma apuc direct de lucru. Nu-mi verific mesajele telefonice si nici e-mail-ul. Lucrez cel putin patru ore. In unele zile merge bine, in altele mai putin, dar indiferent de asta, patru ore nu ma misc de la birou. In zilele mele bune lucrez cate sase sau sapte ore, uneori chiar mai mult. Iar in celelalte zile (care continua sa apara cu o frecventa enervanta) abandonez dupa respectivele patru ore si... incep sa-mi verific mesajele telefonice, e-mail-urile si asa mai departe. Lucrez sase zile pe saptamana. Intotdeauna imi las duminica libera.

Cand nu lucrez, nu ma gandesc catusi de putin la scris. N-am mania de a mazgali fraze pe cutii de chibrituri, servetele sau altceva de genul asta. Fie scriu, fie nu. Se pare ca am nevoie de toate orele alea in care NU scriu, ca sa ma pot aseza la birou si deschide din nou computerul, cu forte noi si gata de lucru in fiecare dimineata.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.