Regizorul de film Cristi Puiu a declarat ca viitorul sau film, cu titlul provizoriu "Hrana pentru pestii mici", este in preproductie, in prezent cineastul lucrand la scenariu, pentru ca are de gand sa il modifice

"Am un scenariu de care nu sunt tocmai multumit si vreau sa il modific", a afirmat cel mai titrat regizor roman de film din ultimii 16 ani, care a devenit celebru dupa lansarea peliculei "Moartea domnului Lazarescu", premiata la Cannes.

Atat "Moartea domnului Lazarescu", cat si "Hrana pentru pestii mici" fac parte dintr-o serie de sase lungmetraje intitulata "Povesti de la marginea Bucurestiului", serie la care Puiu nu stie cat timp va lucra.

"Toate o sa ma reprezinte, va fi pachetul de filme care o sa ma defineasca, daca sansa ma va ajuta", a marturisit Cristi Puiu, adaugand ca nu stie daca va realiza mai mult de sase filme de lungmetraj, pentru ca nu intentioneaza acest lucru.

El a aratat ca isi doreste foarte mult sa se intoarca la pictura cand va avea 70 de ani. "Pana atunci am sa fac filme", a spus Cristi Puiu.

"Hrana pentru pestii mici" a obtinut finantare la sesiunea de concurs din 2005 de la Centrul National al Cinematografiei (CNC) - 900.000 lei vechi - aproximativ 45% din bugetul estimativ).
Producatorul Alex Munteanu a declarat ca noua pelicula va fi produsa tot de "Mandragora Productions" si ca filmarile vor incepe la toamna (sfarsitul lunii octombrie - inceputul lunii noiembrie). Deocamdata se cauta bani, se cauta co-producatori. Nu este definitivata nici distributia.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.