Desi ne aflam in plina vara, organizatorii de spectacole isi anunta de pe acum intentiile pentru toamna. Astfel, pe langa Cesaria Evora si Chris Rea, publicul o va putea vedea live la Bucuresti, cu ajutorul Memento Music, si pe diva Fado-ului portughez, Dulce Pontes. Ea isi va prezenta spectacolul "Cancao do Mar" pe 14 octombrie la Sala Palatului. Nascuta in Portugalia in 1969, Dulce Pontes a aparut in prim-planul muzicii lusitane in 1991, cand a castigat Festivalul National de Cantec al Portugaliei si a reprezentat Portugalia la Eurovision. Imediat, ea a fost prezentata ca si succesoare de drept a Amaliei Rodrigues, legenda Fado-ului.

Cunoasterea mondiala a venit abia cu al doilea album, intitulat "Lagrimas" (1993). Materialul i-a adus concerte in Spania, Franta, Belgia, Statele Unite, Japonia si Brazilia. De pe acest album, melodia "A Cancaco do Mar" a ajuns si la Hollywood, fiind inclusa pe coloana sonora a filmului "Primal Fear", cu Richard Gere. In acea perioada, Dulce a inceput colaborarea cu celebrul Enio Moricone, primul rezultat fiind albumul "A Brisa do Coracao".

Ulterior, Dulce a cantat in duet cu celebritati precum Jose Carreras, Andrea Bocelli, Cesaria Evora si Caetano Veloso. Odata castigata celebritatea internationala, Dulce a inceput sa fie apreciata si de alte personalitati mondiale, unul dintre admiratori fiind Paulo Coelho, care spune despre muzica ei ca "te face sa simti nevoia sa o impartasesti cu cei care ii iubesti, dar si cu restul de univers tacut si intens ce ne inconjoara". Ultimul album al cantaretei, intitulat "Focus", a fost realizat tot in colaborare cu Enio Moricone. Albumul a castigat discul de aur in 20 de zile.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.