Autoritatile de mediu au fost somate sa suspende procedura de evaluare a impactului asupra mediului al exploatatiei aurifere de la Rosia Montana.

Dupa ce verzii si-au instalat "logistica", Anghel Ion, secretarul general al ministerului, a iesit sa protesteze ca bannerul impiedica intrarea in institutie, desi acesta se afla la o inaltime de peste 1,70 metri deasupra solului. Oficialul sustinea ca in autorizatia data de primarie pentru pichet era scris negru pe alb ca se aproba, cu conditia ca manifestarea sa nu obstructioneze accesul in minister sau circulatia pietonala. El a incercat sa-i convinga pe tinerii de la Greenpeace, cu ajutorul jandarmilor, sa mute bannerul in parcarea din fata institutiei. In cele din urma, bannerul a fost instalat exact pe trotuar, unde "impiedica" in aceeasi masura pietonii. Dupa o lunga asteptare, Constantin Popescu, secretar de stat la Mediu, a acceptat sa primeasca personal contestatia "verzilor", pe care a promis ca o va analiza cu atentie.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.