Popularele rosii sunt renumite nu doar pentru obtinerea ketchup-ului. Ele au un continut bogat de vitamina C si acid oxalic, care ne indreptateste sa le consideram un aliment-medicament. Acidul oxalic este un component ce accelereaza rata metabolismului si ajuta rinichii sa elimine mai multa apa, pentru a curata organismul
Depozitate in frigider, rosiile coapte isi pierd aroma!

de toxinele acumulate. Studiile recente au aratat ca persoanele cu slujbe stresante si a caror dieta este bogata in produse pe baza de tomate au un risc mai mic de a se imbolnavi de cancer de prostata. Pentru cei care tin la dieta, rosiile sunt ideale pentru aportul redus de calorii. Consumul de rosii este indicat persoanelor varstnice, fiind recunoscute proprietatile terapeutice de combatere a aterosclerozei si incetinire a proceselor de imbatranire. Pentru mentinerea sanatatea organismului, specialistii ne sfatuiesc sa consumam rosiile proaspete, de preferabil coapte in gradina si nu la "soarele" artificial din sere.