La alegerea si amplasarea plantelor de apartament trebuie sa aveti in vedere asigurarea conditiilor corespunzatoare pentru ca acestea sa poata creste, inflori sau rodi normal.
Factorii de mediu care actioneaza asupra plantelor sunt lumina, aerul, caldura, apa si hrana. Acestia actioneaza tot timpul anului asupra plantei: caldura este factorul hotarator primavara, vara este umezeala aerului si umiditatea solului, iar toamna si iarna este foarte importanta lumina. Pentru holurile inguste si intunecate, unde patrunde greu lumina naturala, puteti alege intre doua tipuri de plante: plante rezistente la semiumbra, cu crestere verticala (Yucca, Dracaena), sau plante dirijate in sus sau pedente (iedera, vita de apartament). In camerele de zi, mai mari si mai bine luminate, puteti amplasa plante de apartament decorative prin frunze sau flori. Pentru birouri e bine sa alegeti fie plante cu frunzis verde si colorat (Ficus, Aspidistra, Croton, Feriga).

In dormitoare, plasati plante decorative prin flori care se mentin o perioada scurta, atat timp cat sunt inflorite: orhidee, lalele, zambile. Daca doriti sa aveti plante si in bucatarie, aveti in vedere faptul ca acestea trebuie sa fie rezistente la variatiile de temperatura si la curentii de aer. Puteti alege plante agatatoare, cum sunt iedera si muscata, dar mai ales plante aromatice si condimentare, cum sunt busuiocul, cimbrul sau rozmarinul .


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.