Pe timpul verii, tarabele din piete sunt invadate de fructe de culoare rosu-incins, acrisoare si usor zemoase.
"Suratele" cireselor, visinele, contin o sursa bogata de vitamine si minerale: potasiu, fier, fosfor, calciu, magneziu, cupru si zinc. In aceste fructe se gasesc substante care scad actiunea de coagulare a sangelui, permitand folosirea lor in profilaxia unei game de complicatii care apar in arterioscleroza si in tratarea anemiei.

Vitamina C si pigmentii din visina tonifica capilarele venoase, scad tensiunea arteriala ridicata si cresc stabilitatea organismului in fata nivelului ridicat al radiatiilor din atmosfera. Sucul de visine cu lapte se foloseste in tratarea artritelor, in starile febrile, bronsite, astmul bronsic sau in indispozitiile psihice. Tampoanele de vata imbibate in infuzie de frunze proaspete de visin se folosesc pentru stoparea hemoragiilor nazale, iar bandajele cu aceasta infuzie sunt cicatrizante in leziunile pielii. Visinele sunt recomandate de medicina naturista pentru cresterea secretiei de suc gastric, fiind un fortifiant general si un important mijloc expectorant. Atentie, insa, sucul de visine nu este indicat persoanelor cu o aciditate ridicata a sucului gastric, celor care sufera de diaree sau diabet zaharat, obezitate sau afectiuni cronice ale plamanilor.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.