Anuntata cu surle si trambite, demolarea teraselor de pe malurile lacurilor bucurestene este, in prezent, o necunoscuta.

Desi municipalitatea sustine ca s-au demolat pana acum trei terase, angajatii carciumilor de pe malul lacului Herastrau afirma ca s-a demolat doar una. Surse din Primaria Capitalei ne-au declarat ca primarul general Adriean Videanu se intalneste azi, "in secret", cu patronii teraselor de pe malul lacului Herestrau - terase care nu au autorizatii de constructie! - pentru a ajunge la o "intelegere". Cel mai probabil, Videanu le va da acestora un ultimatum pentru a-si "ridica" singuri terasele ca sa scape de plata taxelor de demolare. Aceleasi surse mai sustin ca ideea de desfiintare a carciumilor ilegale, care a venit de la Videanu, nu este agreata de multi angajati din primarie. Motiv pentru care nimeni din institutie "nu cunoaste" in prezent situatia teraselor din Herastrau. Un

Pana acum a fost demolata o singura terasa cu ponton
exemplu in acest sens este Viorel Uleia, seful Directiei Inspectie si Control din cadrul primariei, care, contactat de reporterii "Averea", a refuzat sa ofere detalii cu privire la viitoarele demolari.

Motivul desfiintarilor

Edilul Capitalei declara in urma cu trei saptamani ca pentru accesarea fondurilor PHARE pentru modernizarea parcurilor, - in valoare de 13 milioane de euro - specialistii Comisiei Europene au impus, ca prima conditie, desfiintarea constructiilor de pe malurile lacurilor.
Pana in prezent, nimeni din cadrul Primariei nu a facut publice criteriile pentru care o terasa ar trebui demolata, iar alta, nu.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.