Globul de Cristal, in valoare de 20.000 de dolari, a fost castigat de o productie americana

Filmul maghiar "White Palms", in care joaca si actorii romani Oana Pellea, Gheorghe Dinica si Alexandru Repan, a obtinut o mentiune speciala a Festivalului International de la Karlovy Vary. Productia a mai fost selectionata la Cannes si a castigat sase premii la Festivalul de Film Maghiar de la Budapesta.

In competitia East of The West au intrat si trei debuturi romanesti in lungmetraj: "Legaturi bolnavicioase" de Tudor Giurgiu, "A fost sau n-a fost?" de Corneliu Porumboiu si "Ryna" de Ruxandra Zenide.

Povestea filmului "White Palms", in regia lui Szabolcs Hajdu, este inspirata dintr-o intamplare adevarata. Doi gimnasti rivali, unul ungur, celalalt canadian devin prieteni in momentul in care unul dintre ei este grav accidentat.

In valoare de 20.000 de dolari, Globul de Cristal a fost adjudecat de filmul american "Sherrybaby", in regia lui Laurie Collyer.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.