Doua batrane, mama si fiica, au ajuns la inchisoare pentru o luna de zile din cauza unei amenzi de sase milioane de lei, neplatita la timp. Diamanta Botezatu, in varsta de 86 de ani, si fiica ei, Ecaterina Macarie, 66 de ani, din satul Vetrisoaia, Vaslui, au fost judecate pentru tulburare de posesie la Judecatoria Husi. Ministrul justitiei, Monica Macovei, impresionata de cazul celor doua pensionare, le-a consiliat in ceea ce priveste procedurile de gratiere. Ascultand-o, batranele au intocmit cate o cerere individuala de eliberare din penitenciar. Cererile vor fi prezentate presedintelui Romaniei, Traian Basescu.

Descindere cu mascati pentru "ridicarea" batranelor
Arestarea, operata la sfarsitul saptamanii trecute, a socat intreg satul Vetrisoaia, de unde erau cele doua femei. Pensionarele au fost duse in duba politiei de o escorta inarmata. Dupa cum au decurs "ostilitatile" la arestarea celor doua batrane, satenii au avut impresia ca la mijloc este vorba de un act de terorism. "Nu voiau sa lase femeia nici sa isi schimbe broboada. Ca ziceau ca e arestata si, gata, sa nu opuna rezistenta. Tanti Tinca a zis da' stati, mai nebunilor, si nu ma trageti asa, ca-s femeie batrana, dar ei i-au zis ca asa zice legea", a povestit Gabriel P., un consatean care a asistat la scena. Un alt consatean, Cristi Neacsu, adjunctul sefului de post al comunei Vetrisoaia, a afirmat ca batranele sunt pasnice si n-au tulburat niciodata linistea publica.

Cu toate referintele bune pe care batranele le-au primit din partea cunoscutilor, acestea sunt totusi la inchisoare, urmand ca si Toader Macarie, sotul Ecaterinei, sa fie inchis o luna, fiind lasat deocamdata in libertate pentru ca legea prevede ca locuinta nu trebuie sa fie lasata nesupravegheata.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.