„Urmeaza-ti destinul. Ucide cu singe rece orice scursura extraterestra nonromana.“ Acesta e indemnul ultimului joc video autohton cu gust belicos.

"In 1988, dictatorul Nicolae Ceausescu porneste sa cucereasca Statele Unite ale Americii. Zece ani mai tirziu, ajunge imparatul planetei, iar romanii - supusii sai. Ceausescu stapineste cu mina de fier peste patru miliarde de oameni, dupa ce omoara, in prealabil, alte doua. Romanii devin astfel cei «alesi» pentru a mosteni Pamintul." Asa incepe prezentarea in limba engleza a jocului video "Romanii in spatiu" lansat de 2 Bad Design in martie anul acesta la Computer&Electronics Romanian Fair (CERF).

Basescu insusi mina-n lupta

"Dupa 100 de ani de dominatie romana asupra planetei, totul incepe sa para sumbru. Romanilor nu le-a mai ramas nimic de cucerit si de suprimat. Noul imparat, Traian Basescu, promite ca in decurs de 30 de ani va cuceri intreaga galaxie si spera ca va fi reales. Promisiunea lui a prins forma, dar o data cu ea a izbucnit razboiul si suferinta, intrucit galaxia este populata de niste scursuri extraterestre. Amenintarea vine insa din interior. Ramasite ale fostei republici Ungaria au format o noua natiune pe o planeta recent cucerita. Ei isi sustin independenta si dreptul la o viata libera. Acest lucru este inadmisibil. Basescu ordona citorva escadrile sa-i distruga pe ungurii separatisti, care sint infrinti", continua povestea in engleza a celor de la 2 Bad Design.

Gluma se-ngroasa

Pentru ca una dintre cele zece "misiuni" ale gamerilor este de a extermina grupuri de insurgenti maghiari, jocul a stirnit deja reactii negative din partea oficialitatilor din Romania, precum si a presei din Ungaria.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.