Si asa destul de mare pentru buzunarele romnilor, pretul palincii se va dubla de la 1 ianuarie 2007. Cresterea pretului se datoreaza intrarii in vigoare a noului Cod Fiscal, informeaza RomNET.
Deputatul UDMR Erdei Istvan, a declarat ca noul Cod Fiscal prevede introducerea unei accize de 750 euro la 100 litri de alcool pur.

"Masura afecteaza toate produsele alcoolice produse in Romania din fructe naturale, fiind o cerinta a Uniunii Europene. Singurul lucru pe care am reusit sa-l obtinem este reducerea accizei la jumatate, pentru 100 de litri de palinca fabricat pentru consum propriu, adica pentru consumul de familie, dar, in cazul productiilor industriale, dupa intrarea in vigoare a noului Cod Fiscal se va plati acciza, care va fi in jur de 6,5 lei pentru fiecare litru de palinca. Este o veste proasta pentru bautorii de palinca, deoarece acest lucru va duce la dublarea pretului", a mentionat deputatul.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.