Parintii isi indreapta copiii catre tenisul de cimp, ca rampa de lansare spre faima si bogatie. Racheta consuma insa foarte multi bani.

Scolile de tenis reprezinta rampa de lansare pentru cei care aleg drumul acestui sport. Pina la performanta, pasionatii de tenis trebuie sa scoata din buzunare mii de euro pe an, fara a avea garantia ca investitiile vor fi vreodata rambursate. Incepind de la plata lunara a antrenamentelor, pina la achizitionarea echipamentului necesar, cheltuielile se tin lant. Jucatorii ajung sa-si plateasca inclusiv turneele la care participa.

Tenis in trepte

Cluburile de tenis au grupe pentru toate categoriile: incepatori, amatori si profesionisti. Grupele de initiere sint formate de copii intre patru si opt ani. La Enache International Tennis School din Bucuresti, antrenamentele pentru grupele de initiere costa in jur de 40 de euro pe luna, cite doua sedinte pe saptamina. O data ce copiii ajung in grupele de profesionisti, parintii trebuie sa scoata din buzunar mai multi bani.

La profesionisti, costurile difera in functie de cite antrenamente doreste sa faca sportivul pe saptamina. "Unii jucatori ajung pina la sase antrenamente pe saptamina. Apoi unii aleg sa beneficieze de masa, de masaj sau chiar de antrenament individual. Astfel, preturile cresc si variaza de la persoana la persoana", a declarat Corneliu Mario Enache, managerul clubului.

Scump si inutil

Antrenorul de tenis Claudiu Munteanu a avansat totusi o suma: se poate ajunge la 300 de euro pe luna pentru antrenamentele unui profesionist. Dar exista si nivelul urmator. Cei care isi permit sa angajeze pentru copiii lor un antrenor personal, ajung sa plateasca pina la 800 de euro pe luna. Antrenorii cluburilor de tenis sustin ca antrenamentul individual nu este recomandat, dar nu din cauza pretului prohibitiv.

"Parintii au impresia ca daca dau foarte multi bani si copilul lor este alergat si muncit ore intregi o sa devina mare tenisman. Nu este asa. Copilul, desi are potential si talent, ajunge dupa citiva ani sa urasca tenisul si sa renunte, tocmai pentru ca a fost fortat", declara Claudiu Munteanu, antrenor de tenis.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.