Un drum de munte imortalizat i-a adus lui Alin Popescu Marele Premiu Microsoft si citeva zeci de mii de dolari.
Romanul a infruntat o concurenta de peste 7.000 de studenti din 90 de tari, la prima editie a concursului international organizat de Microsoft - Future Pro Photographer.

"Slalom", fotografia cistigatoare, nu este la primul premiu, ea fiind cea care i-a adus lui Popescu, in urma cu o luna, locul intii la concursul national "Fotogeografica", organizat de Casa studentilor din Bucuresti si de National Geographic. Cum a ajuns celebra ilustratia cu pricina si ce are ea atit de special, nu stie nici realizatorul ei. "Se pare ca mai am de studiat aceasta poza. Trebuie sa o inteleg eu insumi mai bine. Poate prin simplitatea ei spune multe. Cind am facut-o, nu ma gindeam decit ca trebuie sa expun in asa fel incit zapada sa iasa complet alba, fara urme de gri in ea, asa incit copacii sa para ca plutind, ghidati doar de garduletele acelea care abia se mai vedeau. Locatia, satul Sirnea din culoarul Rucar-Bran, este una deja celebra printre fotografi, un loc unde revin cu drag de fiecare data", povesteste Popescu.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.