In fiecare zi, inainte chiar de ivirea zorilor, digurile si lacurile de pe litoral sunt invadate de zeci de pescari amatori, care gasesc in sejurul la Marea Neagra ocazia perfecta pentru a-si exersa aptitudinile la undita si lanseta.
Statul la plaja sau balacitul in valuri nu prezinta nici cel mai mic interes pentru impatimitii acestui tip de activitate, pentru care cataratul pe stabilopozi, strecuratul prin stufaris sau vaslitul in larg inseamna o vacanta perfecta.

Datorita faunei si florei variate si bogate ale Marii Negre, litoralul este tinta perfecta pentru pescarii din toata tara. Amestecul de ape dulci, aduse de afluentul sau principal, Dunarea, alaturi de raurile din Romania si ape sarate venite din Marea Mediterana favorizeaza existenta unei faune variate, atat pe adancime, cat si pe intreaga intindere a Marii Negre.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.