Regizorul a dat ieri primul „motor“ la superproductia „Restul e tacere“, care are un buget-record pentru cinematografia romaneasca - 2,4 milioane de euro

In prima zi, Nae Caranfil a filmat pe cimpul de linga Moara Vlasiei tocmai prima zi de filmare la "Independeta Romaniei". Personajele principale sint doi vizionari ai inceputului de secol XX, Grigore Brezeanu si Leon Popescu, regizorul si producatorul filmului "Independenta Romaniei", pelicula ce, la 1911, a umbrit cele mai ambitioase productii europene sau americane ale timpului.

Domnu’ "revizor" Nae

Cei doi protagonisti vin in masinile lor luxoase intr-un sat uitat de lume, unde incearca sa-i convinga pe tarani sa joace in filmul lor. Taranii, prinsi la munca cimpului, ramin cruciti cind "boierii" le cer sa joace o hora. Pentru figuratia "taraneasca" au fost alesi oameni din satul invecinat. "Ne-a intrebat de la primarie daca vrem sa jucam in film. Vrem, de ce sa nu vrem?", am zis. "Mai luam un ban si vedem si noi cum e cu astea, cu filmarile adica", ne-a explicat o batrinica. "Da’ nu au ales pe oricine", a continuat ea mindra. "Au venit la poarta, ne-au facut poze si ne-a ales domnu’ revizor Nae dupa poze. A luat de toata mina, mai tineri, mai in etate, babe, mosi, copchii." Taranii cistiga pentru o zi de filmare 40 de lei, cit nu iau pentru o zi la sapat porumbul.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.