In serile din timpul verii, exista intotdeauna membri ai familiei care devin victime ale tantarilor, in timp ce altii par sa nu atraga in nici un fel aceste insecte. Acum, oamenii de stiinta sustin ca au gasit explicatia...
Potrivit unui nou studiu - preluat de Daily Mail - organismul anumitor persoane emite mirosuri ce actioneaza in acelasi fel ca si substantele anti-tantari. Autorii studiului - membri ai Institutului Rothamsted din Hertfordshire si ai Universitatii din Aberdeen - au precizat ca au identificat acele substante chimice emise de corp, care ii obliga pe tantari sa stea departe, iar acum spera ca descoperirea lor va conduce la dezvoltarea unor metode de ajutorare a celor care devin in mod regulat victimele enervantelor insecte.

Cercetatorii britanici au constatat ca tantarii sunt atrasi de caldura corpului si de mirosurile pe care le gasesc placute. Exista, insa, oameni care produc substante chimice cu ajutorul carora mascheaza aceste mirosuri, astfel incat inceteaza sa-i mai atraga pe tantari.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.