Toti cetatenii vor putea beneficia, pana la sfarsitul acestui an, de eliberarea pe loc a certificatului de cazier judiciar, ca urmare a informatizarii integrale a sistemului MAI, a anuntat, ieri, ministrul Vasile Blaga.

Acesta a explicat faptul ca noul sistem va permite obtinerea pe loc a cazierului din orice localitate, indiferent de domiciliul sau locul de nastere al solicitantului.

Proiectul de prelucrare a cererilor si eliberare a certificatelor de cazier judiciar in sistem informatizat a inceput sub forma unui proiect-pilot in judetele Bacau si Bihor, in perioada septembrie-decembrie 2005.

Ulterior, sistemul automat a fost extins la nivelul a inca sapte inspectorate judetene de politie: Arad, Constanta, Iasi, Olt, Neamt, Prahova si Vaslui. Pana in prezent, la nivel national au fost emise peste 80.000 de certificate de cazier judiciar in sistem informatizat. Centrul National de Administrare a Bazelor de Date privind Evidenta Persoanelor, structura din cadrul MAI, care a realizat proiectul, lucreaza in prezent la implementarea aplicatiei informatice de cazier si trecerea acesteia in faza de exploatare la toate inspectoratele judetene de politie, precum si la Directia Generala de Politie a municipiului Bucuresti. "Cozile - nu numai de la cazier, ci de la toate institutiile care se afla in subordinea MAI - trebuie sa dispara in cel mai scurt timp", a declarat Blaga.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.