Peste 70% dintre romani nu stiu sa foloseasca computerul, doar 27% putandu-se lauda cu abilitati in acest domeniu - este una din concluziile rezultate din Barometrul de Opinie Publica, dat publicitatii, ieri, de catre Fundatia pentru o Societate Deschisa.
Peste 60% dintre utilizatorii de computer din Romania isi petrec timpul in fata ecranului calculatorului discutand pe chat, 39% isi consulta casuta postala electronica iar 34% navigheaza pe Internet. Utilizatorii de Internet cauta, in proportie de peste 80% - informatii de interes general sau profesional - dar nu neglijeaza nici partea de divertisment. Un numar relativ mare dintre acestia - 36% - citesc ziarele pe Internet iar 20% asculta diverse posturi de radio. Sondajul a fost realizat in perioada 21 mai - 5 iunie, pe un esantion de 2.004 persoane provenite din 18 arii culturale grupate pe provincii istorice, mediu rezidential, marimea localitatilor urbane si gradul de dezvoltare al localitatilor rurale.
Marja de eroare a sondajului este de plus/minus 2,3%.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.