* Pentru tatuarea intregului spate, un barbat a platit 5.000 dolari * Un prezentator TV si-a tatuat un dracusor pe fesa pentru ca prietena lui avea tatuat tot acolo un ingeras

Vedete TV, cantareti, studenti, elevi, chiar si pensionari dornici de a fi la moda isi fac tatuaje sau isi pun inele in buric, spranceana, limba sau in zonele intime. Multi se tatueaza doar pentru ca asa se poarta sau au vazut la un prieten si vor ceva asemanator. "Toti isi doresc modele cat mai noi si nonconformiste pe care nu le mai are nimeni. De multe ori vin de mana cu prietenul tatuat, dar solicita ceva putin diferit pentru a nu fi identic. Avem desenele noastre, dar putem face si modele noi", ne-a declarat Florin Moisa, reprezentul unui salon de la Mall. La mare moda sunt tatuajele cu vopsea alba, iar saloanele pregatesc pentru perioada calda tatuajele semipermanente care dureaza doar o luna.

Fetele vor fluturasi si motive celtice, baietii - bratari cu ghimpi si motive tribale

Gusturile difera foarte mult. Daca fetele vor tatuaje mai ales pe spate - pe linia bikinilor, imediat sub buric sau pe sani, baietii prefera sa se tatueze pe spate, pe piept, pe maini sau pe picioare. Si in privinta modelelor, diferentele sunt substantiale, desi zodiile sunt in topul preferintelor. Fluturasi, motive celtice sau florale, toate sunt pe gustul fetelor. "Foarte la moda sunt desenele de pe linia bikinilor care sa se vada deasupra pantalonilor cu talie joasa. Doamnele si domnisoarele isi fac fluturasi, crengute sau flori pe gat, pe piept sau pe brat", ne-a declarat Lili Plesa, patroana unui salon din zona Unirii. Ea spune ca barbatii solicita foarte mult "bratari" cu ghimpi pe brate, dar si pe picioare, literele chinezesti, gotice sau capetele de animale, dar si desenele SF. Daca fetele vor in general tatuaje discrete care doar sa atraga atentia, barbatii trebuie sa iasa in evidenta si isi fac tatuaje mari. "Am avut clienti care au vrut sa-si tatueze tot spatele. Pentru un model tribal care a acoperit tot pieptul unui domn, a trebuit sa lucrez trei sedinte a cate sase ore", explica un tanar tatuator de la salonul din Mall. Un basarabean care a luptat in Afganistan a apelat la un cabinet din Bucuresti pentru a-si intipari pe brat "flacarile Iadului prin care a trecut". "Am lucrat sase ore sa facem un foc care sa-i acopere tot bratul, in mijloc avand o sigla pe care scria Afganistan si anii intre care a luptat in acea zona a lumii. A vrut sa nu uite, nici el, nici copiii lui, cum si-a pierdut tineretea luptand", povesteste Lili Plesca.

Vedetele de televiziune si cantaretii - printre clientii fideli

Clientii saloanelor de acest fel sunt de la fete care picteaza icoane, doamne trecute de 40 ani care isi mentin silueta si vor sa atraga atentia, pana la barbati trecuti de 50 ani care vor sa-si tatueze zodia. "Am avut un client pensionar care a vrut sa-si faca o pantera pe tot bratul", a spus Florin Moisa. Pentru ca de multe ori vedetele de muzica sau TV sunt cele care promoveaza o anumita moda, nici in materie de tatuaj nu fac o exceptie. Majoritatea prezentatorilor sau cantaretilor pe care ii vedem la televizor au cate un tatuaj daca nu la vedere, sigur in zone mai ascunse. Printre ei se numara Dana Nalbaru, Calin Goia (Voltaj), dar si manelisti printre care Sorinel Pustiu si Liviu Pustiu. Un tanar care poate fi vazut foarte des pe un anumit post de televiziune a tinut sa-si tatueze un dracusor pe o fesa "pentru ca prietena lui avea un ingeras in aceeasi zona a corpului". Pentru a fi sigur de reusita s-a prezentat la cabinet cu un dracusor rosu cu o furca neagra. "In urma cu o luna si-a facut programare pentru un tatuaj Oana Zavoreanu. A dat deja un avans si trebuie sa apara zilele acestea", ne-a spus reprezentantul salonului de la Mall. Vedetele isi doresc si altfel de tatuaje - cele cosmetice. Este vorba despre corectarea sprancenelor sau realizarea conturului buzelor. "Avem multe vedete care au apelat la noi pentru a se alege cu sprancene permanente sau buze gata conturate. Printre ele se numara si cateva prezentatoare TV foarte cunoscute", ne-a spus Lili Plesca. Cel mai simplu tatuaj costa 500.000 lei. Pentru fiecare element in plus pretul creste putand ajunge la cateva sute sau cateva mii de dolari. In medie, pentru un centimetru patrat tatuat se plateste 2 euro, iar daca desenul este color pretul creste. "Pentru un simplu S, de exemplu, se plateste 500.000 lei. Cu cat modelul este mai mare si mai complex, cu atat pretul creste. Un tatuaj pe tot pieptul a costat 500 dolari, dar am avut si un client care a vrut un tatuaj pe tot spatele pentru care a platit 5.000 dolari, ne-a spus unul dintre tatuatorii salonului de la Mall.

Riscurile si sfaturile specialistilor nu-i pot da inapoi pe doritorii de senzatii tari

Cei care isi fac tatuaje nu se gandesc in general ca moda trece, dar tatuajul ramane. Pentru a scoate un desen de pe piele este nevoie de o interventie chirurgicala care costa de zece ori mai mult decat aplicarea lui. In plus, desi riscul de imbolnavire este foarte mare, amatorii de senzatii tari nu tin cont de acest lucru. "Trebuie lucrat numai cu instrumente sterile si in conditii de igiena perfecta. Timp de o saptamana pericolul de infectii este destul de mare".


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.