Romania a obtinut sase medalii (doua de aur, trei de argint si una de bronz) si locul I pe natiuni la a X-a editie a Olimpiadei Balcanice de Matematica pentru Juniori, competitie desfasurata la Chisinau (Republica Moldova), in perioada 25-29 iunie 2006.
Medaliatii cu aur sunt Andra Ioana Constantinescu, eleva in clasa a VIII-a la Colegiul National "C. Negruzzi" din Iasi si Victor Padureanu, elev in clasa a VIII-a la Colegiul National Carol I (Craiova). Dorin Vasile Moldovan (Scoala nr. 1 din Dej/ judetul Cluj), Bogdan Raita (Colegiul National "Emil Racovita" din Iasi) si Gabriel Felix Mance (Colegiul National "Emanoil Gojdu" Oradea), toti in clasa a VIII-a, au obtinut medaliile de argint. O medalie de bronz a cucerit Catalin Alexandru Amza, elev in clasa a VIII- a, la Colegiul National "Fratii Buzesti" din Craiova.

La Olimpiada Balcanica de Matematica pentru Juniori (OBMJ) din acest an au participat 11 tari: Albania, Bosnia-Hertegovina, Bulgaria, Cipru, Grecia, Serbia-Muntenegru, Macedonia, Kazahstan, Republica Moldova, Romania si Turcia). Fiecare tara poate inscrie in concurs o echipa formata din maximum 6 elevi a caror varsta nu depaseste 15 ani si 6 luni la data concursului.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.