Aplicatia de tip tutorial “Orientare pentru Admitere” ii invata pe elevi si parinti cum sa completeze fisa de inscriere pentru liceu la http://admitere.edu.ro

Pe site-ul http://admitere.edu.ro/ a fost publicata aplicatia de tip tutorial "Orientarea pentru Admitere" pentru sprijinirea candidatilor in alegerea si prioritizarea optiunilor pentru licee si scoli de arte si meserii. Candidatii au posibilitatea de a-si verifica sansele de admitere la licee si specializari specifice, de a selecta si ordona specializarile dorite si de a tipari fise de inscriere.

Listele de optiuni se pot consulta in brosurile editate de fiecare Inspectorat Scolar Judetean, iar formatul fisei tiparite este cel oficial. Aplicatia de orientare este accesibila oricarui utilizator al portalului educational SEI (http://portal.edu.ro/). Acesta nu trebuie decat: - sa acceseze adresa de Internet http://admitere.edu.ro/ - sa se inregistreze cu aceleasi nume de utilizator si parola ca si pe portal. - sa aleaga judetul in care doreste sa candideze urmat de completarea datelor personale conform fisei de inscriere - sa elimine specializarile pe care nu doreste sa la ia in calcul, obtinand o lista de optiuni, ordonate automat in functie de ultima medie de admitere din anul anterior la fiecare specializare. In functie de media pe care anticipeaza ca o va obtine, elevul poate afla ce sanse are de a fi admis la liceul preferat. Raspunsul se obtine in cateva secunde si cu un efort minim.

Aceasta inscriere se face fara examen, pe baza mediei de admitere, in care media generala obtinuta la testele nationale (respectiv la examenul de capacitate, pentru absolventii de pana in anul 2003 inclusiv) are o pondere de 50%, iar media generala de absolvire a claselor a V-a - a VIII-a are o pondere de 50%. Exceptie fac liceele/clasele pentru care se sustin probe de aptitudini, clasele bilingve pentru care se sustin probe de verificare a cunostintelor de limba moderna si clasele cu predare in limbile minoritatilor nationale, pentru care se sustin probe de verificare a cunostintelor la limba materna.

Inscrierea in licee sau in scoli de arte si meserii, la invatamantul de zi, a candidatilor care au promovat testele nationale (cu exceptia celor care candideaza pentru licee/clase pentru care se sustin probe de aptitudini si a celor care solicita inscrierea in invatamantul special) se face prin repartizare computerizata, in ordinea descrescatoare a mediilor de admitere.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.