ABUZURI. Turistii din Mamaia s-au trezit alungati cu tot cu cearceafuri de pe nisip de administratorii plajelor asa-zis private.

Mai mult, acestia au montat pancarte prin care ii avertizau pe turisti ca nu au voie sa isi intinda prosoapele sau cerceafurile intre sezlongurile pe care ei le inchiriau pe bani buni.

"Este un abuz, am trimis corpul de control si i-am avertizat pe administratorii plajelor ca risca amenzi intre 50 si 200 milioane lei vechi", ne-a declarat Catalin Anton, purtator de cuvant al societatii Apele Romane, directia Dobrogea-Litoral. Potrivit acestuia, operatorii de plaja sunt obligati sa lase libera cel putin o cincime din suprafata plajei pentru turistii care vor sa stea pe cearceaf.

Turistii de pe Litoral pot sesiza orice astfel de ilegalitate la telefonul gratuit 0800.030.200. De la 1 iulie s-a deschis si Comandamentul "Litoral 2006", prin care Autoritatea Nationala de Protectie a Consumatorilor va supraveghea operatorii economici in sezonul estival, iar turistii au la dispozitie telefonul gratuit 0800.080.999 pentru reclamatii.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.