O carte poate spala cu fictiune tot stresul lumii reale. Care sunt volumele pe care trebuie sa le luam pe o insula pustie, pe o plaja aglomerata sau intr-o lunga calatorie cu trenul? Patru edituri prestigioase le incarca bagajele drumetilor cu literatura de cea mai buna calitate.

Humanitas - umor, idila si suspans

"Intreaba praful", de John Fante, poate fi o calatorie instant catre Los Angeles, "un oras ca un lung poem marcat de obsesia excesului", in care un scriitor neimplinit isi traieste viata-roman in momentul in care intalneste o tanara dependenta de marijuana. Tot din colectia "Raftul Denisei", volumul "Michelangelo electric", de Sarah Hall, va poate transforma serile intr-o aventura exotica. Autoarea, una dintre cele mai importante voci ale tinerei generatii de scriitori englezi, dezvaluie povestile din spatele... tatuajelor. "Ghidul nesimtitului" incheie seria de recomandari ale editurii Humanitas. Radu Paraschivescu a alcatuit cu imens umor un fals tratat despre performanta in nesimtire, despre ce trebuie sa faci pentru a fi un marlan desavarsit, indiferent daca te afli la Ateneu, in tramvai sau la biserica.

Corint Junior - lumea fabuloasa a povestii

Jerome K. Jerome isi dovedeste cu romanul "Eu si ai mei", aparut la editura Leda, un remarcabil spirit sclipitor, prin ironia si comicul cu care isi evoca intreaga familie. Joseph Delaney ii atrage pe adolescenti intr-un univers in care totul este posibil, prin doua carti: "Ucenicul Vraciului" si "Blestemul Vraciului", din seria Cronicile Wardstone, aparuta la editura Corint Junior. Thomas Ward, un baiat de 12 ani, isi face ucenicia la un vraci batran si aspru, pentru a deveni, intr-o zi, un exorcist care alunga strigoii, prinde si inchide duhurile rele si vrajitoarele in temnite.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.